Rendhagyó Hamlet-előadást tűzött műsorra az Aradi Kamaraszínház

William Shakespeare egyik legismertebb művét tűzte műsorra az Aradi Kamaraszínház. A Hamletet John Blondell amerikai rendező állítja színpadra aradi, szegedi és resicabányai színészek közreműködésvel. Az előadás magyar, román és angol nyelven játszódik, magyar és román anyanyelvű színészekkel.

December 16-án 20 órától az aradi Bábszínházban látható előadáson Shakespeare Hamletje „avantgárd klasszikusként" elevenedik meg a színpadon. A dráma magyar, román és angol nyelven játszódik, magyar és román anyanyelvű színészekkel Aradról, Szegedről és Resicabányáról. Az előadás az Aradi Kamaraszínház, a Szegedi Pinceszínház és a resicabányai Nyugati Színház közös produkciója.

Próbafotó/forrás: Aradi Kamaraszínház oldala„Ez az előadás a Hamlet dekonstrukciója, amelyben a jelenetek nem feltétlenül a megszokott sorrendben következnek egymás után, illetve egyes részek az eredeti kontextusból kiemelve jelennek meg" - közölte a színház.

Az előadás rendezője John Blondell, a kaliforniai Santa Barbarában működő Lit Moon Theatre alapító művészeti igazgatója, a színházművészet professzora a Santa Barbara-i Westmont College-ban. Az amerikai rendező a veronai Shakespeare Fringe Fesztivál társalapítója is. Több mint száz produkciót rendezett az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában, és 14 Shakespeare-előadást vitt színre. A leírás szerint az Aradi Kamaraszínház felkérésére készülő Hamletben négy színész és egy zenész segítségével kap új érzelmi súlyokat az ismert darab. A megrázó szembeállítások révén Shakespeare páratlan nyelvezete frissként hat - írta a teátrum.

forrás: Aradi Kamaraszínház Facebook-oldala

Az előadásban Borsos Pál több hangszeren kíséri végig a történést és a szereplőket. Az darab zeneszerzője a szintén amerikai James Connolly. A női szerepeket Tapasztó Alexandra játssza, partnerei Balog József és Varga Bálint a Szegedi  Pinceszínházból és Claudiu Gabor, a resicabányai Nyugati Színháztól.

Az előadásra érvényesek a nagyszínházi és Kamara-bérletek egyaránt, jegyek válthatók a nagyszínház pénztárában, valamint online.

A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva.

Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?