banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Immerzív élmények: új múzeum nyílik Kolozsváron

Egy új múzeum nyílik Kolozsváron: a MINA Museum of Immersive New Art, ahol különleges, innovatív művészeti élményt ígérnek az alapítók azáltal, hogy immerzív kiállításokat tekinthet meg a közönség. A nyitókiállítás Monet: The Immersive Show nevet viseli, melyet Claude Monet művészetének szentelnek, és november 1-től látogatható, ami egyben a múzeum megnyitásának dátuma is.

Immerzív, azaz belemerítő kiállítások helyszíne lesz egy új múzeum Kolozsváron: a MINA Museum of Immersive New Art. A létesítmény sajtóközleménye szerint 2024. november 1-jén nyitják meg az új állandó kiállítóteret, ahol innovatív művészeti élményt ígérnek a közönségének, olyant, ahol a művészet és a technológia találkozik

Fotók: MINA

„Modernizált ipari épületben, 4000 négyzetméter alapterületű, beltéri és kültéri területeket egyaránt magában foglaló helyszínen a Kolozsvári MINA a digitális művészet és a feltörekvő technológiák referenciaközpontja lesz, és a maga nemében Európa legnagyobb ilyen jellegű terévé válik!” – áll a közleményben.

Ilyen múzeum működik már Bukarestben, de az alapítók szerint a kolozsvári még nagyobb lesz. Mint írják, a Szászváros (Orăștie) utca 10. szám alatti felújított épületben egy 600 négyzetméteres, a bukarestihez képest 50 százalékkal nagyobb, immerzív kiállítóteret alakítottak ki, egy speciális területet az új médiaművészeti installációk számára, valamint egy gyermekrészleget, ahol oktatási és interaktív élményeket kínálnak a gyerekeknek.

A nyitókiállítás Monet: The Immersive Show nevet viseli, melyet Claude Monet művészetének szentelnek. Közleményük szerint a képzőművészeti alkotások bemutatásán kívül olyan kiállítás is lesz, mely távoli és nehezen megközelíthető helyekre viszi el a közönséget, például a kozmosz rejtelmeibe.

A Monet-kiállítás jövő év május 1-ig lesz látogatható a múzeum közleménye szerint.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?