Csütörtöktől lehet jegyet váltani a 2017-es Enescu Fesztiválra

Csütörtökön 10 órától lehet jegyet váltani a 2017-es Enescu Fesztiválra, amelyet szeptember 2. és 24. között szerveznek meg Bukarestben és az ország további hét városában.

A fesztiválon több mint 3000 művész lép fel, Bukarest mellett Iașiban, Brasóban, Kolozsváron, Temesváron, Bákóban, Ploiești-ben és Szebenben. Hallani lehet majd Lang Lang zongoraművészt, Jonas Kaufmann tenort, Philippe Jaroussky kontratenort, Anne-Sophie Mutter és David Garrett hegedűművészeket, illetve Martha Argerich zongoraművészt.A fesztivál új szekcióval bővül: a bukaresti rádió előadótermében a legfontosabb kortárs zeneszerzők szerzeményeit adják elő a 21. század zenéje sorozatban. 30 zeneszerző személyesen is jelen lesz a fesztiválon és a Zeneszerzők Nemzetközi Fórumán közönségtalálkozókon vesznek részt, amelyekre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A meghívottak között van például Rodion Shchedrin, Jorg Widmann és Eliot Goldenthal, ez utóbbit a Frida című film zenéjéért Oscar-díjjal tüntették ki. 

További érdekesség, hogy a fesztivál ideje alatt megnyitják Bukarestben az Imaginary című kiállítást, amely a zene és a matematika kapcsolatát vizsgálja.

Az Enescu Fesztivál tiszteletbeli elnöke a 2017-es kiadástól Zubin Mehta, a művészeti igazgató pedig Vladimir Jurowski, aki a nyitókoncerten a Londoni Filharmonikusokat vezényli.

A legtöbb Bukaresten kívüli concert Szebenben lesz. Kolozsváron szeptember 14-én Dennis Russell Davies amerikai karmester vezényletével kortárs zeneszerzők műveit adja elő a Transilvania Filharmónia, fellép Aaron Pilsan osztrák zongoraművész.

A fesztivál teljes programja itt olvasható, jegyek az Eventim hálózatában vásárolhatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?