Răzvan Vasilescu kapja a 8. Comedy Cluj Kiválóság-díját

​A 8. alkalommal megszervezett vígjáték-fesztiválon, a Comedy Clujon Răzvan Vasilescu kapja a Kiválóság-díjat. A színész a Era OK și la 60 című egyszemélyes előadásával jön Kolozsvárra és az október 29-én megszervezett zárógálán veszi át a díjat.

A fesztivál 10 napja alatt szinte 150 filmet vetítenek le és négy színházi előadást hoznak el Kolozsvárra. A versenyprogramban 8 nagyjátékfilm vesz részt. A fesztivál október 21-én, pénteken este 7 órakor a Hunt for the Wilderpeople című új-zélandi vígjátékkal kezdődik, a Florin Piersic moziban - olvasható a szervezők közleményében.

Răzvan Vasilescu 1954-ben született, számos mozifilmben és tévéfilmben szerepelt. (Többek között: Lucian Pintilie A tölgy című filmje, Cristian Nemescu California Dreamin', Silviu Purcărete Undeva la Palilula és Hajdu Szabolcs két filmje, a Bibliothèque Pascal és a Mirage)

Új szekció is lesz a fesztiválon, a Comedy Exotic. Ide olyan vígjátékokat válogattak be, amelyek romániai szemmel exotikusnak tűnhetnek: Kazahsztán, Peru, Guatemala, Paraguay, Marokkó, sőt Észak Korea humorával is megismerkedhetnek a nézők.

Három romániai vígjátékot is vetítenek a fesztiválon: Cristi Puiu Sieranevada című filmjét, Radu Jude Inimi cicatrizate és Igor Cobileanski Afacerea Est című alkotásait. Emellett látható lesz egy Romániában forgatott német vígjáték, a Toni Erdmann, amit a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége (FIPRESCI) 2016 legjobb filmjének választott.

A program további részletei a fesztivál internetes oldalán olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?