Székely Csaba Bányavakság című darabja is szerepel a Comedy Cluj programjában

A vígjátékokat felvonultató kolozsvári fesztivál színházi előadásokat is kínál október 21. és 30. között. A román színházi élet két legötletesebb és legkitartóbb fiatal alkotóját, Radu Iacobant és Bogdan Sărăteant hívták meg, hogy bemutassák előadásaikat a kolozsvári közönségnek, tudtuk meg a szervezők közleményéből.

Radu Iacoban egyike azon fiatal színészeknek, akiknek lehetőségük volt egyidejűleg színházban és filmben is játszani, és tapasztalatait felhasználva alkotta és rendezte meg hét szövegből álló drámajátékát. Rendezéseit többek között a bukaresti Nemzeti Színházban és a Kis Színházban is játsszák.A Politik.on, Radu Iacoban legújabb rendezése október 23-án 19:30-tól kerül bemutatásra a kolozsvári Nemzeti Színház Euforion kistermében. A Politik.on groteszk perspektívába helyezi a választási kampányok színfalak mögötti játékait, egyfajta ötvözete annak amit a House of Cards komolysága és a Veep humora képvisel. Lucian Iftimie egy hataloméhes jelöltet alakít, Ionuţ Grama, Andreea Vasile és Letiţia Vlădescu pedig profi manipulátorok.

Az Emancipáció (Emancipare) Radu Iacoban másik rendezése, amely bemutatkozik a Comedy Cluj fesztiválon. A darab elnyerte a Vígjáték a fiatalokért verseny nagydíját. Egy „késélen táncoló komédia a serdülőkor utolsó villanásairól”- ahogy a szerző nevezi. A darabot október 25-én 19:30-től játsszák a kolozsvári Nemzeti Színház Euforion kistermében.

Október 27-én 19:30-től az After Hours című vígjátékot tekinthetjük meg, szintén Radu Iacoban rendezésében, melynek alapjául a „két ipse bemegy a bárba…” kezdetű vicc szolgál. Cătălin Babliuc, Conrad Mericoffer és Anghel Damian szereplésével az After Hours ténylegesen és átvitt értelemben is a program utáni órákban játszódik, ahol minél többet beszélnek a politikáról, pénzről, nőkről és autókról, annál jobban körvonalazódik az egyén magányossága.

Bogdan Sărătean szebeni rendező a szülővárosában tartott felolvasó estekkel elnyerte a 20-ik Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál „Virgil Flonda“ különdíját, jelentősen hozzájárult a szebeni „25 óra non stop színház” Fesztivál megrendezéséhez, valamint a Lakónegyedi színház megvalósításához. A Comedy Cluj keretében október 24-én 19:30-tól a Székely Csaba által írt Bányavakságot viszi színre. A darab vidám köntösben olyan komoly témákat feszeget, mint az idegengyűlölet és előítéletek, a bűn és magányosság, és a megváltás lehetetlensége. Szereposztás: Mihai Coman, Boldizsár Emőke, Codruța Vasiu, Iulia Popa, Pali Vecsei, Cristian Stanca.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?