Levették műsorról a Bastille Napja című terroristafilmet

A nizzai véres merénylet miatt levették műsorról a Bastille Day című filmet, amely hátborzongató módon „megjósolta” a nizzai merényletet. A James Watkins rendezte film arról szól, hogy Párizsban éppen a francia nemzeti ünnepen (a Bastille Napján, azaz július 14-én) terroristák merényletet hajtanak végre. A filmben az afroamerikai Idris Elba játssza az egyik főszerepet, és éppen a nizzai merénylet előtti napon tartották a premierjét.

Igaz, hogy a film szerint nem Nizzában, hanem Párizsban ügyködnek a terroristák, és nem kamionnal, hanem bombával, de a hasonlóság így is annyira ijesztő, hogy a StudioCanal jobbnak látta levenni műsorról a Bastille Day című moziját egy nappal annak franciaországi bemutatója után. Sőt, a plakátokat is eltüntette „a nizzai merénylet áldozatai iránti tiszteletből”.

Nem ez az egyetlen műsorváltoztatás egyébként a gyászoló francia városban: Rihanna éppen Nizzában tartózkodott a vérengzés idején, mert másnap koncertet kellett volna adnia a dél-francia városban – a rendezvényt azonban lefújták a merényletet követően, akárcsak a nizzai dzsesszfesztivált, amelynek 16-án kellett volna kezdődnie.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?