Mozgósítanak 26 ezer tartalékost a franciák

Franciaországban 26 ezer főt mozgósítanak a fokozott készültség fenntartásához a nizzai terrortámadás után - közölte Manuel Valls francia miniszterelnök.

A tartalékosok mozgósításának az idejéről, folyamatáról és pontos számukról a francia csendőrség vezetősége dönt - közölte Manuel Valls kormányfő. A védelmi minisztérium szerint a több mint 200 ezer tartalékos egy részének a mozgósítása lehetővé tenné a francia erők számára, hogy egyszerre több műveletet hajtsanak végre.

Francois Hollande korábban azt mondta, felszólította a hadsereg hadműveleti tartalékosait a csendőrség támogatására. Úgy fogalmazott, hogy a felhívást  minden olyyan személyhez intézte, "aki valaha is szolgált a fegyveres erők kötelékében". Hozzátette, "oda vezényelhetjük őket, ahol szükségünk van rájuk, különösen a határaink mentén". 

Franciaországot tavaly január óta három súlyos terrortámadás rázta meg. A 2015. november 13-i párizsi merényletek óta van érvényben rendkívüli állapot Franciaországban, amelynek keretében a katonaságot is bevonták a közbiztonság erősítésére tett erőfeszítésekbe. Francois Hollande korábban elmondta azt is, hogy már a parlament előtt van az a törvénytervezet, amely október végéig terjesztené ki a rendkívüli állapotot.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?