Székely ruhában ingyenes a belépés a Rippl-Rónai tárlatra

Szombaton, az Ezer Székely Leány Napja alkalmából ingyen tekinthetik meg a Csíki Székely Múzeum kiállításait a székely ruhába öltözött látogatók. Ezen a napon az állandó kiállításokon és a Rippl-Rónai tárlaton hosszabbított nyitva tartással, reggel 9 és este 8 óra között fogadják az érdeklődőket.

A Csíki Székely Múzeum a felújított Mikó-várban a Rippl-Rónai tárlattal folytatja nagyszabású kiállításainak sorozatát. Ezúttal visszatért a magyar festészet kiválóságaihoz: Csíkszereda és Kaposvár testvérvárosi együttműködése keretében Rippl-Rónai József művészetének legjavát mutatják be június 6. és október 31. között.

A magyar festészet első modern mesterének ez az első kiállítása Erdélyben, 85 alkotást a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumtól, 10 képet a budapesti Magyar Nemzeti Galériától kölcsönöztek. Az alkotó életművének fontosabb korszakait és az általa használt technikákat mutatja be a kiállítás. Számos kísérőprogramot is szerveztek: filmet vetítenek a mester életéről és művészetéről, tárlatvezetést és múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak (előzetes bejelentkezés alapján), továbbá a Communitas Alapítvánnyal közösen ezúttal is országos diákvetélkedőt szerveztek.

 https://www.youtube.com/watch?v=z7NpomrcaA0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?