„Elfogott egy szekust” Ráduly Róbert – feljelentést tett

Hetek óta figyeli és fényképezi Csíkszereda polgármesterét egy személy, aki vélhetően a román titkosszolgálat alkalmazottja. Ráduly Róbert ezt megelégelte, péntek este üldözőbe vette, elfogta és átadta a rendőrségnek. Az eset után a helyi sajtónak kijelentette: „elfogtam a szekust”.

A polgármester tájékoztatása szerint tiszaújvárosi, budakeszi és rieheni testvértelepülések küldötteivel beszélgetett a Fenyő szálloda halljában, amikor a hotel fotocellás ajtói szétnyíltak, és a számára már nagyon ismerős titkosszolgálati alkalmazott jelent meg, aki lefényképezte.

„Látva ezt, felhívtam vendégeink figyelmét, hogy milyen világban élünk, jönnek a szekusok és fényképeznek. Magyarországi barátaink nem hitték el, azt kérdezték, ez nem szűnt meg a rendszerváltozással? Nem telt el pár perc, újra nyílt a fotocellás ajtó, megjelent ugyanaz az ismert személy, és újból lefényképezett. Ekkor utána szaladtam, és a parkon át a városi piac bejáratáig üldöztem, ahol elesett, én pedig megfogtam, és nem hagytam elszaladni” – mesélte feldúltan a polgármester.

„Mielőtt bárki is anekdotikus mesének tekintené a Ráduly Róbert tegnap esti esetét, szeretném jelezni, hogy rögtön az eset után odamentünk mi is, és szomorú volt látni, ahogy egy láthatatlan intézmény emberei a társuk támogatására összecsődültek és egész éjszaka fitogtatták hatalmukat. A polgármester feljelentést tett. Ezt nem lehet már eltusolni” – ezt írta ki péntek este Facebook-falára Korodi Attila parlamenti képviselő.

Ráduly felidézte, hogy ugyanez a személy nemrég Csomortánban, a Kárpátok Őre emlékműavatón és az idei Ezer Székely Leány Napján is ott volt, és figyelte. „Péntek délután a zászlófelvonásnál is folyamatosan fotózott engem” – magyarázta.

 Ráduly hívta a közelben járőröző rendőröket, akik az egyik rendőrségi autóba ültették az illetőt. Újságírói kérdésre, hogy hol dolgozik, a férfi nem volt hajlandó válaszolni, mindössze annyit mondott románul, hogy nem akar megjelenni egyetlen sajtótermékben sem.

Fél órával az eset után a férfi még mindig a rendőrautóban tartózkodott – egyedül –, és telefonált. Egyelőre nem derült ki a férfi azonossága, a rendőrség nem közölt ezzel kapcsolatosan semmit.

 

Kimaradt?