banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb Gazprom-vezért találtak holtan otthonában, idén már ő a nyolcadik

Főbe lőve, saját háza úszómedencéjében találták meg az orosz energiaóriás Gazprom szerződéskötéseire szakosodott Astra-Shipping logisztikai vállalat vezérigazgatóját, a 61 éves Jurij Voronovot.

A Szabad Európa Ukrajna hírportál által idézett információk szerint az áldozat halálát a koponyát ért lövés okozta, de az orosz hatóságok kizárták az idegenkezűséget, a nyomozók szerint a férfi öngyilkosságot követett el.

Fotó: Gazprom Facebook-oldala

Voronov rokonai azt állítják, hogy sok pénzt veszített a vállalkozókkal és a partnerekkel kapcsolatos problémák miatt. A SPARK-Interfax szerint 2020-ban és 2021-ben az Astra-Shipping veszteségei 160 millió rubelt tettek ki.

Sorozatosak a gyanús halálesetek a Gazprom körül

Az év eleje óta ez már a nyolcadik olyan haláleset, amely a Gazprom vállalathoz közvetlenül kapcsolódó felsővezető halálát jelenti.

Az első halálesetet január 30-án jelentették, amikor holtan találták Leonyid Sulmant, a Gazprom Invest szállítási igazgatóját, egy búcsúlevél társaságában.

Alexander Tyulakov, aki szintén igazgatóként dolgozott az orosz gázipari nagyvállalatnál, február 25-én vetett véget életének a garázsában. Mihail Watfordot február 29-én találták holtan angliai lakásában.

Vaszilij Melnyikov márciusban, Vladiszlav Avejev és Szergej Protoszenya pedig áprilisban követett el öngyilkosságot, mindhárom esetben a családjuk is elhunyt, tisztázatlan körülmények között. Utóbbinak a lányát és a feleségét baltával ütötték agyon.

Májusban Andrej Krukovszkij halálhíréről az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ számolt be. Krukovszkij a Gazprom Krasznaja Poljanában található sítelepének volt a vezérigazgatója.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?