banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

A Gazprom újabb vezetője hunyt el gyanús körülmények között

Az orosz gázipari vállalatnak már öt, magas beosztású munkatársa halt meg kevesebb mint négy hónap alatt.

Még egy vezető beosztású munkatársa elhunyt az állami orosz gázipari vállalatnak, a Gazpromnak. Andrej Krukovszkij halálhíréről az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ számolt be. Krukovszkij a Gazprom Krasznaja Poljanában található sítelepének volt a vezérigazgatója.

A hírügynökség beszámolója szerint Krukovszkij a kaukázusi üdülőből elindult egy közelben található, idegenforgalmi látványosságnak számító várhoz, azonban útközben lezuhant egy szikláról. Egyelőre nem lehet tudni, hogy baleset történt vagy öngyilkosság. Alexander Kozlov, a moszkvai kormány természeti kincsekért felelős minisztere részvétét fejezte ki a gyászoló családnak.Andrej Krukovszkij | Fotó: Twitter

Ezzel az esettel immár hétre nőtt az elmúlt hetekben gyanús körülmények között elhunyt orosz üzletemberek száma. Öten közülük a Gazprom alkalmazásában álltak, s közös motívum az is, hogy hárman a családjukkal is végeztek.

Az első halálesetet január 30-án jelentették, amikor holtan találták Leonyid Sulmant, a Gazprom Invest szállítási igazgatóját, egy búcsúlevél társaságában. Alexander Tyulakov, aki szintén igazgatóként dolgozott az orosz gázipari nagyvállalatnál, február 25-én vetett véget az életének a garázsában. Mihail Watfordot február 29-én találták holtan angliai lakásában.

Vaszilij Melnyikov márciusban, Vladiszlav Avejev és Szergej Protoszenya pedig áprilisban követett el öngyilkosságot, mindhárom esetben a családjuk is elhunyt, tisztázatlan körülmények között. Utóbbinak a lányát és a feleségét baltával ütötték agyon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?