Rendőrségi vizsgálat indult a Vörös-szakadéknál történt baleset miatt

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárást indított a rendőrség a vasárnap a Vörös-szakadéknál quaddal a mélybe zuhant gyerekek ügyében.

A Fehér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása értelmében a quaddal a szakadékba zuhant 14 éves fiú és 12 éves lány testvérek, Gyulafehérváron élnek. A mentőakcióban a katasztrófavédelem alpinistái és hegyimentők is részt vettek. A Fehér megyei Salvamont képviselői szerint a gyerekek beszorultak egy 2,5-3 méter mély és mintegy 50 centiméter széles hasadékba. Mivel gyalog és földi járművel megközelíthetetlen helyre zuhantak, a rohammentő-szolgálat csörlős helikopterét hívták segítségül a mentéshez, ezzel emelték ki a gyerekeket a szakadékból.

Mindketten több sérülést szenvedtek, a baleset helyszínéről előbb a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára vitték őket, majd az a döntés született, hogy mindkettőjüket átszállítják „az egyik szomszédos megye egyetemi központjába” – nyilatkozta a gyulafehérvári sürgősségi kórház sajtószóvivője, Alexandra Mateş.

Az ügyben eljárást indított a rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. A Vörös-szakadék tíz hektáron elterülő természeti rezervátum, vörös sziklafalai 80, néhol 100 méter magasak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?