Iskolai lövöldözés volt a Texas állambeli Arlingtonban

Négyen megsebesültek egy iskolai lövöldözésben amerikai idő szerint szerdán reggel a Texas állambeli Arlingtonban, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre – jelentette az amerikai sajtó.

Az arlingtoni rendőrség megerősítette, hogy a Timberview Gimnáziumban történt a lövöldözés, és kollégáik „módszeres keresést” folytatnak az elkövető után.

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyedik sérültet – egy terhes nőt – aki elesett, a helyszínen látták el. A lövöldözés gyanúsítottja a 18 éves afroamerikai Timothy George Simpkins, aki egy ezüst színű Dodge Charger típusú gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóság emberei azt is elmondták, hogy a lövöldözés egy verekedés után tört ki.

A hatóság emberei, miután biztosították a területet, azonnal evakuálták a diákokat az iskolából egy közeli kulturális központba.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor egy 17 éves elkövető sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Az akkori eset során 10 ember vesztette életét.

(Címlapkép: NBC DFW/Twitter)

Kapcsolódók

Kimaradt?