Vérfürdő egy tatárföldi iskolában – az ablakon keresztül menekültek a diákok

A végleges adatok szerint hét diák és két felnőtt halt meg a tatárföldi iskolát ért keddi támadásban. Húszan megsérültek, többen közülük súlyos állapotban vannak.

Egy 19 éves férfi automata fegyverrel nyitott tüzet az épületben. A támadót letartóztatták, még vizsgálják tettének indítékait. Az iskolában 700 diák és 70 dolgozó volt, többen közülük az ablakon keresztül menekültek.

A Moszkvától 700 kilométerre lévő tatár főváros egyik iskoláját kedd délelőtt érte támadás. Délelőtt fél tízkor egy férfi automata fegyverből tüzet nyitott a bent tartózkodókra. Az áldozatok legtöbbje nyolcadik osztályos tanuló volt, de egy tanár is életét vesztette a lövöldözésben.Itt történt a támadás

A helyi sajtó információi szerint a kórházba szállított gyerekek közül hat rendkívül súlyos állapotban van. Több diák az ablakon keresztül próbált menekülni, ketten kiugrottak a harmadik emeletről, ahol a lövöldözés elkezdődött. Úgy tudni, belehaltak a sérüléseikbe.

A menekülés a Twitterre kikerült amatőr felvételen látható, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

A város kórházába 17 gyermeket vettek fel, a sérüléseik között vannak lőtt és szúrt sebek és végtagtörések.

Az ostromlott iskola egyik diákja telefonon folyamatosan kapcsolatban volt az édesanyjával és a testvérével. Elmondta, hogy a támadónak már nem volt ideje, hogy eljusson abba az osztályterembe, ahol ő is volt. Szerencséjük volt, hogy a tanár bezárta az ajtót. Az első jelentések robbanásról, és legalább két támadóról szóltak, de később kiderült, hogy magányos elkövető gyilkolt, indítékai nem ismertek.

A 19 éves ámokfutót őrizetbe vették, ellene gyilkosság és terrorcselekmény miatt folyik a nyomozás. A fiatal a közösségi médiában vérszomjas istenségnek nevezte magát, és nem titkolta, hogy emberek meggyilkolására készül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Vlagyimir Putyin orosz elnök őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és a nemzeti gárda vezetőjét szigorúbb fegyverrendeletek kidolgozására utasította. A terroristának ugyanis április 28-án adtak ki fegyvertartási engedélyt.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?