banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Lövöldözések Amerikában: 12 halott egyetlen hétvégén

A sebesültek száma többtucatra rúg, van olyan, amelyiknek kritikus az állapota.

Több, halálos áldozatokkal járó lövöldözés is volt az elmúlt hétvégén az Egyesült Államokban. A New Jersey államban található Camdenben egy buli torkollott lövöldözésbe, 12 ember sebesült meg. Dél-Karolinában egy 14 éves lányt agyonlőttek, 14 személyt pedig megsebesítettek egy koncerten. Atlantában a rendőrség három holttestre bukkant vasárnap reggel, valamennyiükkel golyó végzett.

Az Ohioban található Youngstownban három embert lőttek agyon egy bár előtt, nyolcat pedig megsebesítettek. Columbus város egyik parkjában egy 16 éves lány életét oltotta ki fegyvergolyó.  Minneapolisban is lelőttek egy embert, a tavaly tavasszal meggyilkolt George Floydnak szentelt nyilvános megemlékezés előestéjén, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesítettek.

Joe Biden amerikai elnök a közelmúltban járványnak nevezte a szaporodó, halálos kimenetelű lövöldözéseket, s hat pontból álló tervezettel rukkolt elő ezek megfékezésére. Az USA-ban a járvány kitörése óta megugrott a lőfegyverek iránti kereslet. Ezzel párhuzamosan nőtt az erőszakos bűncselekmények száma is, idén már 200, áldozatokkal járó lövöldözés volt.

(Nyitókép: Facebook/New York Police Department)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?