Holtan találták meg a férfit, aki három csendőrt meglőtt hajnalban Franciaországban

Holtan találtak rá arra a 48 éves férfira, aki meglőtt négy csendőrt, majd elmenekült a helyszínről – jelentette be szerda délelőtt Gérald Darmanin farncia belügyminiszter, aki a tragédia helyszínére sietett.

A drámai esemény egy elszigetelt faluban, Puy-de-Dôme megyében történt, a közép-franciaországi Saint-Just város közelében. Két csendőr nem sokkal éjfél után egy erőszak áldozatául esett nőt próbált kimenekíteni egy házból, ahonnan egy férfi célzott lövéseket adott le rájuk. A clermont-ferrandi ügyészség jelentése szerint egy 21 éves csendőr életét vesztette, társát a combján ért lövés.

A francia rendőrség egy 48 éves férfi ellen indított hajtóvadászatot, a gyanúsítottat 300 rendőr kereste. A Le Parisien című napilap online kiadása arról számolt be, hogy a férfi holttestét szerda délelőtt, néhány órávan az ámokfutás után megtalálták a rendőrök és Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínre sietett. Arról nem árult el részleteket, hogy a 48 éves férfi hogyan lelte halálát.

 

A 21 éves áldozat, D. Mavel mellett a francia hírportál beszámolója szerint a házhoz később érkező Morel (45) és Dupuis (37) hadnagyok is életüket vesztették. A Le Parisien úgy tudja, hogy a hatóságokra lövöldöző férfi és a felesége közötti vita a gyermekeik elhelyezése miatt pattant ki.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a francia nemzet osztozik a meghalt csendőrök családjainak fájdalmában. „A rendfenntartók az életüket kockáztatják, hogy minket megvédjenek. Ők a mi hőseink.” – írta a francia államfő a Twitteren.

A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverekkel elkövetett támadások. Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

(Címlapfotó: Pixabay.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?