banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Így bosszulják meg a romániaiak a székelyföldi medveóriás kilövését

Méltatlankodó hozzászólásokkal bombázzák szerda óta a romániai felhasználók a Riegersburg várkastély Facebook-oldalát. A mesés szépségű ausztriai erődítmény ugyanis annak a hercegnek a tulajdona, aki egy zöld szervezet szerint engedély nélkül lőtte ki Háromszéken a romániai medvék legnagyobbnak tartott példányát.

A vár Facebook-oldalának legfrisebb bejegyzéséhez nagyon sokan azt írták be kommentárként, hogy „Arthur, Romania”. Ez utalás arra, hogy az Ozsdolán kilőtt kapitális hím medvét Arthur néven emlegette a liechtensteini uralkodói család tagjának romániai vadászatát leleplező Agent Green szervezet. A kommentelők egy része ugyanakkor a legalacsonyabb osztályzattal, egy csillaggal minősítette a várat, amelynek így a ratingje a korábbi 4,6-ról 3,9-re zuhant néhány óra leforgása alatt.

A negatív romániai kommentárok zöme ehhez a poszthoz érkezett:

Zu Fuß unterwegs auf die Riegersburg. Auf diesem Bild kann man sogar fast das Vogelgezwitscher hören......

Közzétette: Burg Riegersburg – 2021. május 4., kedd

A Wikipédia szerint várkastély 1822 óta liechtensteini uralkodói család tulajdonában áll. Jelenleg múzeumoknak, állandó és időszakos kiállításoknak ad otthont, a hercegi család a vár tövében, egy modern házban él. A várkastély gyalogosan, egy meredek kaptatón felsétálva vagy felvonón közelíthető meg. 108 szobájából 25 kivételével az összes látogatható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?