banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Már az ügyészség is vizsgálja a kapitális háromszéki medve kilövésének körülményeit

FRISSÍTVE - Bűnvádi eljárást indított a kézdivásárhelyi bírósági ügyészség a háromszéki Ozsdolán kilőtt kapitális medve ügyében – értesült a G4Media.ro.

A portál információi szerint az ügyészek orvvadászat és törvénytelen fegyverhasználat gyanújával vizsgálódnak. Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szerdán a Maszolnak elmondta: jelenleg a környezetőrség és az erdőőrség is vizsgálja, hogy betartották-e a törvényt a márciusi ozsdolai vadászaton.

Mint korábban írtuk, Agent Green természetvédő szervezet szerint Románia és az Európai Unió legnagyobb medvéjét lőtte ki egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton Josef Emanuel herceg, a lichensteini uralkodói ház Ausztriában élő tagja a háromszéki védett területen.

Szerdán a romániai szervezet az ausztriai VGT állatvédő egyesülettel közös közleményben tiltakozott, amiért szerintük a herceg az ozsdolai gazdaságokban gyakran kárt tevő fiatal nőstény medve kilövésére kapott engedéllyel az Arthur néven emlegetett, 17 éves kapitális hímet terítette le, 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tánczos Barna portálunknak korábban azt nyilatkozta: a környezetőrség és az erdőőrség azt is ki fogja deríteni, valóban azt a medvét terítette-e le a külföldi vadász Ozsdolán, amelyre a Botos Vadásztársaságnak a bevatakozási kvóta alapján kilövési engedélye volt.

FRISSÍTÉS - A kézdivásárhelyi ügyészség főügyésze, Valentin Teodorescu az Agerpresnek megerősítette, hogy a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság a médiában megjelent információk alapján hivatalból eljárást indított az ügyben. Mint mondta, várják a dokumentumokat a rendőrségtől, hogy vegyék ügyészségi nyilvántartásba a dossziét. A főügyész szerint orvvadászat és jogtalan fegyverhasználat gyanújával vizsgálódnak.

(Címlapfotón Arthur, a kilőtt medve | Forrás: Agent Greeen)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?