banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

FRISSÍTVE - Öngyilkos merénylőkkel teli járművet lőttek ki az amerikaiak

Forrás: Agerpres/EPAFRISSÍTVE: Az Egyesült Államok katonai csapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölte két amerikai illetékes a Reuters brit hírügynökséggel. Korábban a BBC arról adott hírt, hogy a Kabult megrázó újabb robbanást az okozta, hogy rakéta csapódott egy házba a repülőtér közelében.

A nevük elhallgatását kérő amerikai illetékesek elmondták, hogy a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult. Állítólag egy öngyilkos merénylőkkel teli járművet lőttek ki az amerikaiak egy katonai drónnal.

Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e civil áldozatai az amerikaiak támadásának. 

Joe Biden amerikai elnök szombaton arra figyelmeztetett: parancsnokaik szerint egy repülőtér elleni merénylet nagyon valószínű a követekező 24-36 órában. A kabuli repülőtéren csütörtökön elkövetett merényletnek körülbelül 170 halálos áldozata volt, közöttük tizenhárom amerikai katona.

Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében robbanás hallatszott, amelyet valószínűleg egy házba csapódó rakéta okozott. A környéken sűrű füst gomolygott.

Cikkünk frissül

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?