Joe Biden szerint újabb merénylet várható a kabuli repülőtéren

Afganisztánban „továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet, és a repülőtér elleni merénylet veszélye továbbra is magas” – írta közleményében az amerikai elnök, miután katonai és biztonsági szakértőkkel találkozott.

„A parancsnokaink arról tájékoztatták, hogy egy támadás nagyon valószínű a következő 24-36 órában” – fogalmazott Joe Biden. A kabuli repülőtéren csütörtökön elkövetett merényletnek több mint száz halálos áldozata volt, közöttük tizenhárom amerikai katona.

A merényletre – amelynek az elkövetését az IÁ-hoz tartozó Iszlám Állam-Horaszán Tartomány vállalta magára – válaszul az Egyesült Államok légicsapást intézett a szervezet ellen Kelet-Afganisztánban. A dróntámadásban a terrorszervezetet két tagja meghalt, egy harmadik pedig megsebesült.

„Közöltem, hogy üldözni fogjuk a katonáink és ártatlan polgári személyek ellen támadó szervezetet, és ezt is tettük” – jelentette ki Biden. „Ez a légicsapás nem az utolsó volt. Tovább nyomozunk mindenki ellen, aki érintett volt ebben a gyűlöletes merényletben és megfizetnek a tettükért" – tette hozzá az amerikai elnök.

(Címlapfotó forrása: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?