banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elképesztően szoros eredménnyel zárult a főpolgármester-választás Budapesten

Karácsony Gergely csak pár száz szavazattal szerzett többet, mint Vitézy Dávid. Az érvénytelen szavazatok kirívóan magas száma miatt nem lehet még végeredményt hirdetni a főpolgármester-választáson, biztosan újraszámlálják a voksokat – jelentette ki az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők és az Európai Parlament (EP) tagjainak választása után, hétfőre virradóra a magyar fővárosban. Vitézy Dávid közölte: több mint 22 ezer érvénytelen szavazat látszik a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ezért meggyőző fölénybe senki nem kerülhet.

 

Minden idők legszorosabb küzdelmét hozta az idei budapesti főpolgármester-választás. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál Karácsony Gergely jelenlegi polgármester 47,53 százalékot kapott. A DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK koalíció jelöltje 371 467 szavazatot kapott, adta hírül az MTI.Karácsony Gergely | Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A második helyre Vitézy Dávid futott be, aki a voksok 47,49 százalékát kapta. A Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP – Zöldek koalíció által támogatott jelölre 371 143-an voksoltak, 324-gyel kevesebben, mint Karácsonyra. A harmadik helyen dr. Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje végzett 4,98 százalékkal, 38 943 szavazattal.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje két nappal a választás előtt visszalépett.

Kapcsolódók

Kimaradt?