Csíkszereda: nagyon erős hajrá volt

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke urnazárás után az eredményvárón a Maszolnak azt mondta: nagyon nagy tétje volt a választásoknak, főként azokban a városokban, ahol két-három személy is indult a polgármesteri tisztségért. Meglátása szerint vannak, akiket még nem sikerült megszólítani.

„Nagyon sok tanulság van, amit le kell vonni, és teljes körű összefogásra van szükség. Most látszott meg a legjobban, hogy mennyire sérülékenyek vagyunk, hogyha vannak belső nézeteltérések, és nem vagyunk képesek időben ezt úgy kezelni, hogy a szavazópolgárok megelégedését tudjuk ezzel elérni. Úgy látom, hogy sikerült kihozni a maximumot, de sajnos nekünk nem elég a maximum, annál többre van szükség” – mondta a megyeelnök.

A szerző felvétele

Becze István, az RMDSZ Csík Területi Szervezetének ügyvezetője rámutatott: azokon a településeken, ahol akár magyar–magyar verseny volt, könnyebb volt a mozgósítás. Csíkban az eredmények egyelőre azt tükrözik, sikerült a kitűzött célt elérni.

„Minden területen, minden megyében nagyon komolyan vették a kampányt a magyar szervezetek, nagyon komoly mozgósítás volt. Érezték a súlyát, érezték, hogy az elmúlt időszakban elmondott üzeneteknek azért meg kell legyen az eredménye, és a magyar emberek meg kell értsék, hogy vannak olyan vissza nem térő pillanatok, amelyek nemcsak a következő négy-öt évről szólnak, hanem akár egy-két évtizedről. Ha most az RMDSZ nem éri el az öt százalékot, nem jut be az Európai Parlamentbe, akkor nagyon nehéz lesz ismét felállni ebből a helyzetből, és ilyen tekintetben azt láttam, hogy itt Csík környékén is, minden településen nagyon komoly mozgósítás folyt, és bízom benne, hogy az eredmények is jók lesznek, és ott leszünk, ahol a döntéseket hozzák” – tette hozzá Becze István.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere az eredményvárón köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt időszakban azért dolgoztak, hogy a választópolgárok megértsék a választás tétjét.

„Örülünk annak, hogy azok a számok, amelyeket az országos szervezet Csíkszereda városára rábízott, kipipálódtak. Úgy látjuk, sikerült 13 ezer szavazattal támogatni az országos listát, ami egy óriási eredmény. Megnéztük azt, hogy akkor, mikor négy éve az önkormányzati választáson egy nagyon erős hajrá volt arra, hogy a város eldöntse, hogy merre menjen a jövőben, akkor az emberek 11 ezer szavazattal tudták támogatni a választási rendszert. Most több mint 15 ezer ember ment el szavazni Csíkszeredából. Azt látjuk, hogy a végső számaink, hogyha rendben vannak, és a mozgóurnás szavazást is megszámolják, akkor valahol 15 500 körüli lesz” – mutatott rá a város elöljárója, megköszönve a támogató szavazatokat. Kiemelte: ilyen kampányszervezés, mint a mostani, eddig sohasem volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?