Börtönbe zárták a román szülőket Dániában, miután kisbabájuk súlyos fejsérüléssel került kórházba

Őrizetbe vettek egy román házaspárt Dániában, miután azzal gyanúsítják őket, hogy súlyosan bántalmazták kisbabájukat. A gyermeket január végén szállították kórházba koponyai bevérzéssel. Emellett megállapították, hogy zaklatott állapotban volt.

Most már nincs életveszélyben. A koppenhágai román nagykövetség munkatársai pedig engedélyt kaptak a hatóságoktól arra, hogy meglátogassák a börtönben az anyát. Szeretnék elérni, hogy az apához is bejussanak.Illusztráció | Fotó: AdobeStock

A nagykövetség által kiadott közlemény szerint a szülőket abban is segítik, hogy megfelelő ügyvédet találjanak maguknak. Ugyanakkor kérvényezik dán kollégáiktól, hogy a Dániában született gyermeknek román születési anyakönyvi kivonatot is kiállíthassanak.

A dán rendőrség közleménye szerint a kisbabát kritikus állapotban szállították január 29-én kórházba, állapota már nem súlyos, de még mindig kórházban kezelik Odense városában. A hatóságok a gyermeket kezelő orvosok javaslatára indítottak eljárást, hogy kivizsgálják, mitől szerezhetett ilyen súlyos fejsérülést. A szülők egyébként ártatlannak vallják magukat, egyelőre egy hónapra zártak el őket, és megtiltották, hogy láthassák gyermeküket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?