Megszólalt Vajdahunyad polgármestere is a gyermeket földhöz vágó férfi ügyében

Vajdahunyad polgármestere, Dan Bobouţanu is reagált a közvéleményt megdöbbentő esetre, amikor a város egyik játszóterén egy 29 éves férfi az unokaöccsét úgy földhöz vágta, hogy az súlyos nyakszirtcsonttörést szenvedett.

A város elöljárója saját Facebook-oldalán közölte, hogy az eset hatására megnövelik a helyi rendőrség jelenlétét a településen, főleg a játszótereken és azok környékén. A polgármester az ilyen esetekkel szemben zéró toleranciát hirdetett a hatóságok és az önkormányzat részéről.


„Megdöbbenve néztem azokat a felvételeket, amelyeken egy vajdahunyadi férfi megragad egy gyermeket és nagy erővel a földhöz vágja, továbbáll anélkül, hogy visszanézne, majd egy másik gyermeket is a földhöz vág. (…) Sokkoltak a történtek. Érdeklődtem én is gyermek hogyléte felől, úgy tűnik az állapota stabil. Remélem, hogy minden szempontból meggyógyul. Felvetődött bennem a kérdés, hogy mi történt volna, ha a játszótéren csak egyszerű betonréteg, klasszikus gumiszőnyeg vagy moketta lett volna leterítve a speciális burkolat helyett. Azt hiszem, tragédia történt volna” – írta a polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy az esetet sajnos nem tudták volna intézményes szinten megelőzni, ráadásul a helyi rendőrség tavaly március óta az állami karhatalmi szervek alárendeltségébe tartozik. A polgármester azt is közölte, hogy hétfőn találkozik a vajdahunyadi belügyi rendőrség képviselőivel, akiknek javasolni fogja, hogy több járőrözőt küldjenek ki az utcákra, játszóterekre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?