Életfogytiglant is kaphatnak a Bara Józsefet agyonverő rendőrök

Egy hét múlva megszülethet az ítélet az Izsákon a vallatás során meghalt szatmárnémeti férfi, Bara József ügyében: az agyonverésével vádolt két rendőr 12 évet, vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A vád szerint öt alkalommal alkalmazott erőszakot vallatás során a két rendőr, a 28 éves B. Viktor és a 30 éves B. Csongor, akik tavaly tavasszal a fűrészlopással vádolt Bara Józsefet vitték be az őrszobára, ahol a férfi végül életét vesztette. A vád szerint a két rendőr verte agyon a 47 éves férfit, a bántalmazást egy harmadik társuk látta is.

A két rendőr ügyében jövő héten születhet meg az elsőfokú ítélet, és a Blikk azt írja, elképzelhető, hogy a két férfi végül 12-12 évnyi börtönbüntetést kap majd, de ha végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el őket, akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak.

A Blikk úgy tudja, a harmad- és a negyedrendű vádlottra 7, illetve 3 év letöltendő szabadságvesztést kér majd az ügyészség: J. András a vád szerint részt vett egy másik előállított személy bántalmazásában, R. Katalin pedig tétlenül nézte végig egy harmadik állampolgár bántalmazását.

Kapcsolódók

Kimaradt?