Nem maradt ép bordája az izsáki rendőrök által agyonvert Bara Józsefnek

A Népszabadság birtokába jutott a Bara József izsáki rendőrőrsön történt agyonverésének teljes szakértői dokumentációja, amelyből az ügyészség által közöltnél több derül ki a rendőri bántalmazásról. A szatmárnémeti férfinak a szegycsontja és minden bordája eltört. 

A kecskeméti nyomozó ügyészség a héten azt már közölte, hogy az elkészült végleges szakértői vélemény szerint Bara Józsefnek az elszenvedett sérülésektől zsír került a véráramába, amely tüdőembóliát okozott.

A Népszabadság által megszerzett teljes szakértői vélemény szerint a férfi egész teste tele volt súlyos, bevérzéses, rúdszerű tárgytól (feltehetőleg gumibot) keletkezett sérülésekkel. A bántalmazásokat mindvégig a földön, háton fekve szenvedte el, miközben hátra volt bilincselve a keze.

A szakértők kizárják, hogy a bordák az újraélesztés során törtek volna el, és azt írják, a sorozatos bordatörés, illetve a szegycsontörés a terjedelmes belső bevérzésekkel tüdőzúzódást okozott az áldozatnak, amely a kialakult légzésnehézségek miatt önmagában is közvetlen életveszélyes sérülést jelent. A csontok törése miatt olyan mértékben sérültek a zsírszövetek, hogy a férfi véráramába zsírcseppek kerültek, amelyek eljutottak a tüdő kapillárisaiba, és egy rosszullét eredményeként megakadályozták a keringést, és végül fulladáshoz vezettek.

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek egy 47 éves férfivel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt, majd este közölték, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. A Népszabadság rámutat, hogy a rendőrök egy már korábban lezárt ügyben, jegyzőkönyvezés nélkül intézkedtek. A két, azóta leszerelt rendőr megalapozottan gyanúsítható a kényszervallatás, valamint a halált okozó testi sértés elkövetésével.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök lerótta kegyeletét a szatmárnémeti temetőben Bara József sírjánál. A politikus egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján.A politikus egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján. 

Kapcsolódók

Kimaradt?