Őriztetnék a használhatatlan szilágysági sztrádaszakaszt

A majdani őrzőnek éjjel-nappali járőrszolgálatot kell biztosítania az egyelőre sehova nem vezető autópályán.  

Szokatlan céllal írt ki közbeszerzési eljárást a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR). A meghirdetett tender tárgya az észak-erdélyi autópálya Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közti szakaszának őrzése, adta hírül az economedia.ro.Nem sok autó koptatja a sztrádaszakaszt | Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

A kiírási feltételek értelmében a majdani nyertesnek meg nem határozott számú állandó őrhelyet kell kialakítania és működtetnie, valamint folyamatos, éjjel-nappali járőrözést kell biztosítania a sztrádaszakaszon. A szerződést két évre szeretné megkötni a CNAIR, a szolgáltatás becsült ellenértéke 1,8 millió lej.

A szóban forgó, hozzávetőleg 14 kilométeres sztrádaszakaszt idén szeptemberben nyitották meg. A megnyitás lényegében egy pusztán formális gesztus volt, mivel az új autópályarész egyik oldalán sem kapcsolódik korábban elkészült szakaszokhoz, így egyelőre használhatatlan. Márkaszéknél kialakítottak egy ideiglenes le-/felhajtót, mely egy megyei úttal köti össze.

A Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közti autópályának az autósok egyhamar nem fogják venni, mivel a meghosszabbítását jelentő majdani útszakaszok nagyon messze vannak a megvalósítástól. A Berettyószéplak – Bisztraterebes szakaszra kiírt tendert óvás miatt felfüggesztették, a Szilágynagyfalu-Vaskapu szakasz pedig az ajánlatok elbírálásának fázisában van.

Nem egyértelmű, hogy miért akarja őriztetni a CNAIR a szeptemberben átadott sztrádaszakaszt, legfeljebb gyanítható, hogy a korlátok és az útjelző táblák ellopását kívánja megelőzni.  

Kapcsolódók

Kimaradt?