Ismét vakvágányra került a 19 éve épülő észak-erdélyi sztrádaszakasz

A CNAIR ugyanazzal az üzletemberrel szerződött volna, akit korábban kitiltott a tenderekről, azonban az egyik pályázó óvást nyújtott be.

Egyelőre nem tud szerződést kötni a Bisztraterebes és Bihar közti sztrádaszakaszra kiírt tender győztesével a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR), adta hírül az economedia.ro. Az osztrák Strabag június 19-én támadta meg a közbeszerzési eljárás eredményét, az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsnak (CNSC) pedig egy hónap áll rendelkezésére, hogy döntést hozzon a beadványról.Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

Az, hogy a szerződést nem lehetett aláírni, lehet, hogy nem baj, sőt, ugyanis a CNAIR korábban egy nagyváradi és egy galaci illetőségű cég, a Precon és a Citadina alkotta társulást nyilvánította a tender győztesének. Ez azt az abszurd helyzetet eredményezte, hogy a megbízást ugyanaz a kétes hírű nagyváradi vállalkozó, Beniamin Rus kapta, akinek a cégeit a CNAIR korábban három évre eltiltotta az útépítési tendereken való részvételtől. Az intézkedés válasz volt arra, amit a Beniam Rus nevével fémjelzett Salina csoporthoz tartozó Trameco, Drumuri Bihor és Drum Asfalt korábban épp a Bihar-Bisztraterebes sztrádaszakaszon műveltek.

A dörzsölt üzletember ezt úgy játszotta ki, hogy a 2022 augusztusában kiírt új közbeszerzési eljárásra egy másik cégével, a Preconnal nevezett be. A Preconnak papíron nem Rus a tulajdonosa, hanem a Trameco egy kisebbségi tulajdonosa, aki korábban a Selina csoport vezetőtanácsának volt az elnöke, helyi üzleti körökben azonban nyílt titoknak számít, hogy ő áll a cég mögött.

A törvény betűje szerint tehát sem Beniamin Rus, sem pedig a CNAIR nem követett el törvénytelenséget, a történtek fényében azonban teljesen felesleges volt kiírni egy új tendert. A CNAIR azt követően bontotta fel a 2022 tavaszán a Trameco vezette konzorciummal kötött szerződést, s szabott ki rá 4,6 millió lejes bírságot is, hogy közel két év alatt semmiféle érdemi munkát nem végzett. Ennek az oka az volt, hogy a társulás jóval áron alul, 326 millió lejért vállalta el a 420 millió lejesre becsült beruházás kivitelezését.

A mostani közbeszerzési eljárás értelmében a majdani győztesnek 24 hónap áll majd rendelkezésére a 28,55 kilométeres sztrádaszakasz befejezésére. A beruházás becsült értéke 877 millió lej. A kivitelezésre öt cég és társulás pályázott, köztük egy magyarországi konzorcium.

Az észak-erdélyi autópálya Bihar-Bisztraterebes szakasza nyugaton a magyar határig vezető, 2020-ban átadott 5 kilométeres csonkhoz csatlakozik majd, míg keleten a Bisztraterebes és Berettyószéplak közti szakaszhoz, melynek az építése szintén hosszú évek óta húzódik. Bihar és Bisztraterebes között még 2004-ben kezdődött, az első kivitelező az amerikai Bechtel volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?