Újratervezés miatt éveket csúszik egy észak-erdélyi sztrádaszakasz megnyitása

Módosítani kellett az eredeti nyomvonalat, s két viaduktot építeni pluszba, ami 1,1 milliárd lejbe kerül.

Tervezési hibák miatt az eredeti időpontnál körülbelül két évvel később nyitják majd meg az észak-erdélyi autópálya Magyarnádas és Vaskapu közti szakaszát. A beruházás kivitelezője a hazai Spedition UMB vezette társulás, mely nagy erőbedobással dolgozik.Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

A problémát az okozza, hogy a munkálatokat földcsuszamlások hátráltatták, mivel a nem megfelelő geotechnikai tanulmányok miatt rosszul tervezték meg a nyomvonalat. Ezért módosítani kellett a nyomvonalat, s beiktatni két viaduktot. A pusztatopai viadukt 2 kilométeres lesz, míg a magyarnádasi 1,2 kilométer.

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) a két viaduktot leválasztotta a beruházásról, s közbeszerzési eljárást írt ki a megépítésükre. Az új beruházás becsült értéke 1,11 milliárd lej, amire még rájön az áfa. A majdani nyertesnek 9 hónap áll majd rendelkezésére a tervezésre, további 18 hó nap pedig a munkálatok elvégzésére. Ez összesen 27 hónap.

A két viadukt építését a CNAIR az országos helyreállítási terv keretében szeretné finanszírozni, ami azt jelenti, hogy a munkálatokkal legkésőbb 2026 augusztusáig végezni kell. Ehhez a szerződést az év vége előtt meg kellene kötni a kivitelezővel, ellenkező esetben ugyanis csúszhat az átadás, elúszhat a pénz. Ismerve a CNAIR projektmenedzselési hatékonyságát ez nagy kihívás.

A mostani helyzet is a CNAIR inkompetenciája miatt alakult ki. Az első jelentős földcsuszamlás 2021 szeptemberében került sor, az állami vállalatnak azonban közel két évre volt szüksége, hogy megoldást találjon a problémára, mely a saját hibájából állt elő, s kiírja az új versenytárgyalást. A két viaduktot azért nem lehet az eredeti beruházás keretében megépíteni, mert nincs törvény adta lehetőség arra, hogy annak a keretösszegét 1,1 milliárd lejjel megnöveljék.

„A CNAIR illetékeseinek legalább 18 hónapon át tartó megbeszélésekre és fejvakarásra volt szükségük, hogy eldöntsék, külön versenytárgyalást írnak ki a munkálatokra (…), s mégsem írták ki. Ez a bürokratikus eljárás nem újdonság” – írta júniusban a Pro Infrastructură Egyesület egy Facebook-bejegyzésben. Azóta másfél hónap telt csak el, s a CNAIR már ki is írta a versenytárgyalást. Bámulatra méltó gyorsaság!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?