Ismét megrepedt az aszfalt a dél-erdélyi autópályán

Ugyanilyen problémák korábban is voltak, legutóbb májusban végeztek javítást a gyulafehérvári sztrádaszakaszon.

Alig fejeződött be az előző javítás, egy kb. 200 méter hosszú szakaszon ismét repedezni kezdett az A10-es autópálya burkolata, írja az economedia.ro. A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) tájékoztatása szerint a problémák ismét Szászsebes és Gyulafehérvár között, a 16-os kilométernél jelentkeztek, a Kolozsvár fele vezető menetirányban. Hasonló gondok itt korábban is voltak, melyek elhárítása néhány hete fejeződött be.Fotó: Facebook/CNAIR

A Szászsebes és Torda közti autópálya ezen szakaszát a Pizzarotti építette, átadására négyéves késéssel, 2020 decemberének legelején került sor, pár nappal a parlamenti választások előtt. Akkoriban voltak olyan hangok, hogy a PNL-s Lucian Bode vezette szállításügyi tárca nyomást gyakorolt a kivitelezőre, ha törik, ha szakad, fejezze be a munkálatokat a választási kampány finisére.

Az első hosszanti repedések tavaly jelentek meg az aszfaltban, s ugyanakkor a talaj is több helyen megsüllyedt. A szakértők szerint ezt a nem megfelelő vízelvezetés okozta, ami miatt beszivárgások jöttek létre. Május elején az érintett szakaszt lezárták a forgalom elől, a kivitelező kijavította a sérült részeket, s a vízelvezetés jobbításán is dolgozott, sajnos, nem túl jó eredménnyel.

Az szóban forgó szakasz külső sávját lezárták, a belsőben pedig a 60 kilométeres sebességkorlátozást vezetett be a munkálatok idejére. A sebességkorlátozás éjszaka is érvényes.

Annak ellenére, hogy az A10-esen kétes minőségű munkát végzett, a Pizzarotti újabb megbízásokat kapott. Az olasz vállalat építheti meg a moldvai autópálya Ploiești és Mizil közti 21 kilométeres szakaszát, valamint a bukaresti körgyűrű egyik részét.

Kapcsolódók

Kimaradt?