Hét év késéssel befejeződtek a munkálatok a dél-erdélyi A10-es autópályán

A közúti infrastrukturális beruházás átadásának eredetileg kitűzött határideje 2016 októbere volt.

Szombaton megszűnt az egy évvel korábban bevezetett forgalomkorlátozás Vajasd térségében az A10-es autópályán, írja az economedia.ro. Ez azt jelenti, hogy befejezettnek lehet tekinteni a Szászsebest Tordával összekötő sztrádát .Fotó: Facebook/Cristian Pistol

„Az A10-es Szászsebes-Torda autópályán, a Nagyenyed-Gyulafehérvár Észak menetirányban, a vajasdi  munkálatok 1,5 kilométeres szakaszán megindult a forgalom menetirányonként két sávban. Az elkövetkező napokban kerül sor az ideiglenes forgalomirányító jelzések eltávolítására, a végleges jelzések felfestésére és a védőkorlátok felszerelésére” – olvasható a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közleményében.

Ennek a Gylafehérvár északi és Nagyenyed déli része közti sztrádaszakasznak a megépítésére 2014 novemberében kötött szerződést a CNAIR a görög Aktor és a hazai Euroconstruct Trading cégekből álló társulással. A munkálatok ellenértéke 550 millió lej volt, s 2016 októberéig kellett volna átadni a beruházást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ennek ellenére, az útszakaszt csak 2021 végén nyitották meg, de csak részlegesen, mivel Vajad térségében, a nem megfelelően elvégzett munkálatok miatt földcsuszamlás következett be. Az elmúlt 11 hónapban egy 1,5 kilométeres szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a további csuszamlások megelőzését célzó földmunkák miatt.

A forgalomkorlátozás feloldozás azt jelenti, hogy ha 7 éves késéssel is, de sikerült befejezni a mintegy 130 km-es A10-es autópálya megépítését. A sztráda másik két szakaszát már 2018 folyamán megnyitották a forgalom előtt.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?