Megóvták az észak-erdélyi sztrádaszakaszra kiírt tender eredményét

A CNAIR egy évtizede képtelen kivitelezőt találni a 26,35 km hosszú Bihar megyei sztrádaszakaszra.

Két cég is megóvta az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Bisztraterebes közti szakaszára kiírt versenytárgyalás eredményét. A török Nurol és a nagyváradi Precon beadványait szeptember 15-én iktatták az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsnál (CNSC), írja az economica.net.A sztrádaszakasz megépítését a Bechtel kezdte el | Fotó: Facebook/Pro Infrastructura

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) szeptember elején hirdetett győztest, a megbízást a Construcții Erbașu kapta meg. A tenderre öt vállalat pályázott, a már említettek mellet a magyar-román Duna Group International – Duna Construcții konzorcium és a török Makyol.

A kiírás értelmében a beruházás értéke 884 millió lej, a kivitelezőnek pedig a szerződés aláírásától számítva 24 hónap áll rendelkezésére a tervezésre és a munkálatok elvégzésére. A munkálatok többek között nyolc híd, három felüljáró és három viadukt megépítését feltételezik.

A 26,35 kilométeres észak-erdélyi sztrádaszakasz megépítését még a Bechtel kezdte el. A munkálatok 2013 óta állnak, a CNAIR azóta nem volt képes egy kivitelezőt találni a befejezésükre. 2015-ben az állami vállalat leszerződött egy spanyol céggel, azonban egy évre rá felbontották a szerződést, mert a kivitelező semmiféle érdemi előrehaladást nem tudott felmutatni.  

Kapcsolódók

Kimaradt?