Aláírhatja az önkormányzat a szerződést a kolozsvári metró megépítésére

Elhárult az akadály, az illetékes testület elutasította a közbeszerzési eljárás eredménye ellen benyújtott óvást.

Elutasította a kolozsvári metróra kiírt tender eredményének megóvását az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács (CNSC). A török Dogus és Tekfen cégek alkotta társulás azt követően fordult a testülethez, hogy a kolozsvári önkormányzat műszakilag nem megfelelőnek minősítette a pályázatát.A kép illusztráció | Fotó: gulermak.com.tr

A CNSC döntése azt jelenti, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal megkötheti a metró tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést. Az önkormányzat a török Gülermak, a francia Alstom és a román Arcada cégek pályázatát nyilvánította győztesnek. A konzorcium 9,059 milliárd lejért vállalta el a beruházás megvalósítását. Ahhoz, hogy az önkormányzat megkapja az országos helyreállítási tervben erre a célra elkülönített 300 millió eurót, a kivitelezőnek 2026 augusztusáig meg kell építenie egy 7,5 kilométeres szakaszt kilenc állomással.

Bár Emil Boc aláírhatja a szerződést a tender győztesével, a Dogus a Bukaresti Táblabíróságon kérheti a CNSC döntésének felülbírálását. Ha ezt megteszi, a bíróság pedig helyt adna a keresetének, az beláthatatlan időre elodázná a munkálatok megkezdését, egyet jelentve azzal, hogy a beruházás kicsúszik az egyébként is szoros határidőből.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?