banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

A járvány hatása: 20 százalékkal több mosogatószert használtunk tavaly

Negyedmilliárdnál többet költöttünk 2020-ban mosogatószerekre, a mosogatógépek számára gyártott termékek iránti kereslet nőtt leginkább.

Több időt töltöttünk otthon tavaly, mint a korábbi években, ezért aztán többet is mosogattunk, legalábbis ezt sugallják az Euromonitor piackutató cég adatai. Ezek szerint 2020-ban közel 20 százalékkal nőtt a mosogatószerek hazai forgalma. „Ezt a folyamatot a vendéglátóipar lezárása is elősegítette, főleg az első félévben” – vonták le a következtetést az Euromonitor elemzői.

A mosogatógépek számára gyártott tisztítószerek iránti kereslet még nagyobb mértékben nőtt. Ez annak volt a következménye, hogy az emberek többet költöttek a lakásuk csinosítására, komfortosabbá tételére, háztartási gépek beszerzésére, mosogatógépet lényegesen többen vásároltak, mint a korábbi években.

Tavaly nem csak a mosogatószerek fogyasztása nőtt, a piac is átrendeződött. Agresszív reklámkampányának köszönhetően, amely bőrkímélő termékként ajánlotta a fogyasztóknak, a Procter&Gamble terméke, a Fairy lett  hazai piacvezető. Az Euromonitor szerint a Fairy piaci részesedése 30,5 százalékra nőtt, megelőzve az éveken át legnépszerűbbnek számító Pur mosogatószert, a német Henkel termékét. Ez utóbbinak 26,9 százalék a piaci részesedése, majd jóval lemaradva, 10 százalék alatti részesedéssel a Finish és az Axion következnek.

2020-ban 274 millió lejt költöttünk mosogatószerekre.

(Nyitókép: beko.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?