Meglepő tényező javít a párok szexuális életén

Egy nő szexuális elégedettsége, illetve a szexuális élet gyakorisága összefügg azzal, hogy párja mennyit vállal át a házimunkából, különösen a mosogatásból – derül ki egy tanulmányból.

Felmérésében a Council on Contemporary Families 3500 házaspárt kérdezett meg a házimunka – főzés, mosogatás, takarítás, bevásárlás, mosás, számlák fizetése – egymés között megosztásáról. Emellett rákérdeztek a szexuális élet gyakoriságára, a szexuális elégedettségülre, párkapcsolati elégedettségükre.

Kiderült: a nők számára a legfontosabb tényező, hogy a férjük mennyit vállal át a mosogatásból. Többségük több párkapcsolati problémát érzékel, elégedetlenebb a házasságával, ha folyamatosan nekik kellett mosogatniuk. Érdekesség, hogy azzal nem volt gondjuk, ha a mosás vagy takarítás maradt rájuk. Akiknek viszont mosogat rendszeresen a férjük is, azok nagyobb szexuális aktivitást és intimitást írtak le.

Az eredményt a kutatás vezetője azzal magyarázta, hogy a mosogatás általában visszataszító tevékenység, és nem olyan látványos az eredménye, mint mondjuk a kertészkedésnek, főzésnek vagy a takarításnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?