Öt tipp a hatékonyabb mosogatáshoz

Ha nincs mosogatógépünk, nap mint nap meg kell bírkózzunk a koszos edények kisebb-nagyobb rakásával. Ez sokunk számára egy kellemetlen feladat, éppen ezért jobb minél gyorsabban és hatékonyabban túl lenni rajta. Ebben segítünk most öt hasznos tanáccsal, melyek közül néhányat az Otthonok és megoldások oldal osztott meg.

  • Ha nagyon nincs kedvünk mosogatni, állítsuk be az időzítőt 10 percre és csupán ennyi ideig mosogassunk. Indítsuk el a telefonunkon kedvenc zenéinket és amíg az idő le nem jár, sorra tisztítsuk az edényeket. Meg fogunk lepődni, hogy röpke tíz perc alatt is mennyi edényt el lehet mosogatni.
  • Figyeljünk a sorrendre! A mosogatást mindig a kevésbé koszos darabokkal kezdjük és fokozatosan haladjunk a zsírosabb edények felé. 
  • Ne hagyjuk, hogy az ételmaradékok rászáradjanak az edényekre! A zsíros tálakat, makacsabb szennyeződésekkel teli eszközeinket áztassuk be mosószeres vízbe, így könnyebb lesz megtisztítani ezeket.
  • Ha mosogatás közben is szeretnénk óvni a környezetünket, figyeljünk a vízfogyasztásra, mosogatószivacs helyett használjunk luffa tökből készült "szivacsot", és súrolószerként alkalmazzuk a szódabikarbónát. 
  • Mosogassunk gumikesztyűben! Ezzel egyrészt megóvjuk kezünket a forró víztől, másrészt nem kell ételmaradékokba nyúlnunk, sokkal kényelmesebb és hatékonyabb a mosogatás. 

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?