Három tipp a mosogatógép kipakolásához

Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik rendelkeznek mosogatógéppel, valószínűleg a mosogatás a kedvenc házimunkánk egyike. Ilyenkor csupán annyi a dolgunk, hogy a mosogatógépet bepakoljuk, majd a tisztítóprogram végén elrakjuk a tiszta edényeket, evőeszközöket. Az Apartment Therapy cikke abban segít, hogy az olyan egyszerűnek tűnő feladatot, mint a mosogatógép kipakolása, is a leghatékonyabban tudjuk végezni.

A mosogatógép kipakolása, a bepakolással kezdődik, így érdemes azt is körültekintően végezni.  

Ne felülről!

Ha a mosogatógép felső rekeszéből kezdjük el kivenni például a poharakat, a bennük maradó víz az alsó rekeszben lévő tányérokra, edényekre csöpög. Hogy ezt megelőzzük, érdemes az alsó rekesz kipakolásával kezdeni.

Így lesz gyorsabb

Ha azokat az eszközöket, amelyek hasonlóak, vagy amelyeket egy szekrényben tároljuk, a mosogatógépben is egy rekeszbe helyezzük el, sokkal gyorsabb lesz a kipakolás. Így akár néhány mozdulattal az egész mosogatógépet kipakolhatjuk. 

Mosózsák

A ruhák mosásánál hasznos lehet a mosózsák, hiszen így nem keverednek el a zoknik. A mosózsák azonban a mosogatógépben is használható, csak éppen kupakokat, kisebb alkatrészeket rakhatunk bele. Ezáltal tiszták lesznek és nem kell attól féljünk, hogy elveszítjük ezeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?