banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

400 millió lejjel toldják meg a Roncsautó- és a Roncsautó plusz program költségvetését

A plusz összeg fele-fele arányban oszlik meg a két program között.

200 millió lejjel egészíti ki a Roncsautó program költségvetését a Környezetvédelmim Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium. Ugyanakkora összeggel toldják meg a Roncsautó plusz program költségvetését is. A tárca a nagy érdeklődésre való tekintettel döntött úgy, hogy jelentősen megnöveli a két program keretösszegét.

A Roncsautó program keretében 7 500 lejt ér egy leadott használt gépkocsi. Alacsony károsanyag kibocsátású jármű vásárlásáért 1 500 lejes ökobónusz jár, míg hibrid gépkocsiért 3 ezer lej. Amennyiben a kiszemelt autó mindkét feltételnek megfelel, a vásárlónak 4 500 lejes ökobónusz jár. Így tehát a maximális támogatás összege 12 ezer lej lehet.

A Roncsautó plusz program keretében 45 ezer lejes támogatás jár elektromos-, s 20 ezer lejes plug-in hibrid jármű vásárlására. A támogatás nem haladhatja meg az új autó árának a felét. Amennyiben a vásárló leadott egy használt gépkocsit, akkor megkapja ennek 7 500 lejes ellenértékét is.

Motorkerékpárt is lehet vásárolni mindkét program keretében. Ha az igénylő hagyományos meghajtású motort akar venni, akkor a leadott autót 5 500 lejes értékkel számolják be. Elektromos motorkerékpár vásárlására 5 500 lejes támogatás jár, ha pedig gépkocsit is adott le, akkor 11 ezer lejt számolnak le neki az árból.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?