Zsíros a sütő üvegablaka? Tisztítsa meg mosogatógép-tablettával

A TikTokon újabb népszerű trend hódít, miszerint a sütőt nem tisztítja jobban semmi a mosogatógép-tablettánél. A TheKitchn csapata letesztelte ennek hatékonyságát: kiderült, az odaégett zsírfoltok néhány dörzsölés után egyszerűen leválnak az üvegablakról, írja a divany.hu portál. 

„Amikor azt olvastam, hogy a mosogatógépbe való tisztítótabletta könnyen eltávolítja az odaégett zsírt a sütő ajtajáról, tudtam, hogy ezt az ötletet ki kell próbálnom” – kezdte a tesztelő, aki a néhány perces művelet végére egészen határozottan el tudta dönteni, hogy a módszer zseniális konyhai trükk, vagy csak egy drága tablettákat elpazarló félmegoldás.

Saját bevallása szerint a sütő kis ablaka nem volt teljesen piszkos, de azért elég sok jól látható zsírfröccsenés volt rajta, amiket éppen ideje volt megtisztítani. A tisztítás előtt gumikesztyűt húzott kezeire, majd kinyitotta a tablettát, egy tál meleg vízbe mártotta azt, és elkezdte súrolni vele az üvegablakot.

Fotó: Pexels | cottonbro

„Kaparó mozdulatokkal súroltam az üvegajtót viszonylag óvatosan, nehogy sérüljön. Először a tabletta kék oldalát próbáltam ki, majd a fehéret: egyik oldal nem tűnt jobbnak, mint a másik. Az eredmény elképesztően gyorsan érkezett: az odaégett zsírfoltok néhány dörzsölés után egyszerűen leváltak” – folytatta.

A tesztelő ezek után, amíg csak szükség volt rá, folytatta az üveg tisztítását ugyanazzal a tablettával, szükség esetén meleg vízbe mártotta, amíg össze nem tört, majd kinyitott egy újabbat, hogy a még jól kezelhető, új tablettákat a nehezen hozzáférhető területek mentén használhassa. Gyorsan kiderült, hogy a tablettával való tisztítás legjobb módja az, hogy laposan lefektetik, és jó nagy nyomást gyakorolnsk rá tenyérrel – így alaposan és gyorsan tisztíthat vele bárki. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 „Miután az üvegablak teljes felületét megmostam, a zsíros maradékot papírtörlővel letöröltem, majd nedves törülközővel visszatértem rá, és azzal tisztítottam le a maradványokat. Az üveg teljesen tökéletes lett” – folytatta beszámolóját.

A sütő ajtajának üveg nélküli része következett. A tabletta elég sok vizet szívott, talán ennek is köszönhető, hogy az ajtóra ragadt zsiradék mintha még egyszerűbben jött volna le. „Miután befejeztem a súrolást és a felület tisztára törlését, még mindig láttam néhány apró makacs, odaégett piszkot, így szétmorzsoltam, ami megmaradt a tablettámból, és még egyszer végigsúroltam a sütő ajtajának teljes felületét. Körülbelül 10 percig hagytam a felületen a szert, majd nedves ruhával visszatértem és letöröltem. Szuper könnyű volt” – lelkesedett a tesztelő, aki tízpontosnak értékelte a trükköt.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?