Musk: megveszem a Coca-Colát, hogy visszarakjam bele a kokaint

Elon Musk: a pénz nem számít! | Fotó: Agerpres/EPA

Meghökkentő, inkább ugratásnak tűnő ötletet közölt Elon Musk amerikai milliárdos, aki a héten megvásárolta a Twitter mikroblogot. Új tulajdonának felületén osztotta meg azt a bejegyzést, hogy megvenné a Coca-Cola céget is, meglehetősen egyedi elképzelésekkel.

Több ismert világcég felvásárlásával is ugrat Elon Musk amerikai milliárdos, aki hétfőn 44 milliárd dollárért megvásárolt a Twitter Inc. mikroblog-szolgáltató vállalatot – közli a Fox News.

„Legközelebb megveszem a Coca-Colát, hogy visszategyem a kokaint” – írta a Tesla cégvezetőjeként is ismert Musk egy szerdai késő esti tweetben.

Egy Twitter-felhasználó válaszul megosztott egy fotót az első nyilvánosan értékesített üvegről 1894-ből – egy olyan termékről, amely 3,5 gramm kokaint tartalmazott. „Hozzátok vissza” – tette hozzá a felhasználó.

John Stith Pemberton alkotta meg a Coca-Colát az 1800-as évek végén, és úgy hozta forgalomba, mint egy mértéktartó italt, amelyet szabadalmi gyógyszernek szánt – emlékeztet a Fox News. A név két eredeti összetevőjére utal: a kokalevélre, amelyből a kokain származik, és a koffein forrását jelentő kóladióra. A Coca-Cola egykor becslések szerint poharanként kilenc milligramm kokaint tartalmazott (összehasonlításképpen: egy tipikus kokainadag 50-75 milligramm). A vállalat 1903-ban eltávolította az italból a kokaint – fűzi hozzá a Fox News.

A Tesla vezérigazgatója még egy hamisítottnak tűnő fotót is megosztott a Twitteren, amelyen azt ígéri: „Most megveszem a McDonald’s-t és megjavítom az összes fagylaltgépet…”. „Figyelj, én nem tudok csodát tenni, oké” – viccelődött Musk a felvetésre reagálva.

A Twitter a hét elején fogadta el Musk 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Musk, aki kritizálta a Twittert, amiért nem fogadja el a szólásszabadságot, a virtuális felületet „digitális főtérnek” nevezte, és ígéretet tett arra, hogy növeli a szólásszabadságot a platformon. A kritikusok szerint a tartalom-moderálás visszavágása veszélyeztetheti a felhasználókat, és lehetővé teheti a félretájékoztatás terjedését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?