Visszatér a képernyőre a legendás Delta műsor

Újra jelentkezik a ’70-es évek legnépszerűbb tudományos-ismeretterjesztő műsora. A Delta új részei október 21-től láthatók szombatonként a Dunán. Fejős Ádám műsorvezető neves tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel keresi a válaszokat a minket körülvevő világ kérdéseire.

Csaknem 60 évvel az első adás után megújulva tér vissza a közmédia egyik legrégebbi tudományos-ismeretterjesztő műsora a Dunára. A Delta első részét 1964. január 31-én láthatták a nézők, főcímének ikonikus zenéje és képsorai több generáció emlékezetébe vésődtek be.

Fejős Ádám | Fotó forrása: MTVA

A szombati adások egy-egy kulcsfogalomra épülnek, mint például a család, az ízek, a ritmusok vagy az erő. Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa, természettudós, zenész ismert művészekkel, szakértőkkel a fizikai és érzelmi létünket meghatározó, a mindennapjainkat befolyásoló hétköznapi kérdésekre keresi a választ szórakoztató jelenetekkel színesítve.

A házigazda gyermekkorában nagy rajongója volt a Deltának. „Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér” – mondta a műsorvezető.

A műsor bebizonyítja, hogy a világunkban minden mindennel összefügg: a kulcsszavak által összekapcsolja a különböző tudományterületeket, művészeti ágakat, szakmákat. Az adásokban egymástól távol álló hivatások képviselői – fizikus, csillagász, segédpüspök, játékfejlesztő, vagy fotóriporter, kiberbiztonsági szakértő, történész, széfrestaurátor – találkoznak.

A Delta továbbra is meghökkentő információkkal szolgál a nézőknek. Kiderül például, hogy József Attila Altatójában ki volt „kis Balázs”, és végül megkapta-e „a távolságot, mint üveggolyót”, valamint az is, hogy mennyire befolyásolják a zenét, a vallást és a testünk működését a ritmusok, és egy zeneszám segítségével megtanulhatják a szabályos újraélesztést. Megtudhatják, hogy Newton mit csinált „home office-ban”, továbbá azt is, hogy tényleg a szerencsén múlik-e, hogy a fej vagy írás játékban melyik oldalára esik az érme.

A sorozat a hazai televíziózás úttörőjeként az első műsorok között váltott színes technikára. A megújult Delta képi világa is jelentősen eltér minden korábbitól: az egyes epizódokban speciális technológiával készülő animációk, grafikák és különböző extra tartalmak jelennek meg, felvonultatva a virtuális stúdió sokoldalú lehetőségeit.

A Delta új évadát október 21-től szombatonként, romániai idő szerint 17.30-kor tekinthetik meg a Dunán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?