A magyar filmtörténet klasszikus alkotásai az Erdély TV-ben

A magyar film 100 éves történetét átölelő filmtörténeti vetítéssorozatot indít az Erdély TV. Szeptember 17-től, vasárnaponként este 8-tól a tévénézők a magyar filmtörténet egy-egy gyöngyszemét láthatják, digitálisan felújított, kiváló képminőségben, a Mozizom Filmklub keretében.

Fotó: ETV

Magyar filmremekek a legjobb minőségben mottóval indul vetítéssorozat az Erdély TV-ben minden vasárnap 20 órától. A tévécsatorna a magyar filmtörténet klasszikus alkotásait tűzi műsorra Németh Sz. Előd filmkritikus felvezetőjével.

A filmeket tematikus blokkokba szervezik. A szeptemberi és az októberi vasárnapokon Fábri Zoltán és az Oscar-díjas Szabó István filmjeiből válogatnak alkotásokat. Mindkét rendezőóriás filmjeinek központi kérdései az egyén és a hatalom köré szerveződnek. Olyan sorsokat mesélnek el, amelyek a történelem viharában kuszálódnak. A Hősök a hatalom árnyékában tematikában vetítésre kerülő filmek a következőek: Hannibál tanár úr (szept. 17.); Az ötödik pecsét (szept. 24.); Isten hozta, őrnagyúr! (okt. 1.); Mephisto (okt. 8.); Redl ezredes (okt. 15.); Hanussen (okt. 22.). A filmek vetítési jogát a magyar Nemzeti Filmintézet biztosította.

Legendás rendezők, kiváló színészek, ismerős pillanatok vasárnaponként este 8 órától az Erdély TV-ben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁt
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?