Soha nem fogom megszeretni azokat a holmikat, amiket eddig sem szerettem

Attól még, hogy valami tökéletesen működik, lehet használni, nem azt jelenti, hogy meg is kell tartani. Ebben az esetben nem a tárgyak állapotát, hanem azt kell megvizsgálni, hogy örül-e annak, hogy körülötte vannak ezek a tárgyak. Ha pedig nem a válasz, akkor le kell őket cserélni.

Az ajándékok már teljesítették a küldetésüket

Nem kell bűntudatot érezni amiatt, hogy megszabadul egy régi ajándéktól. Az ajándék rövid idő alatt beteljesíti a küldetését, kifejezi azt a szeretetet, amit az ajándékozó adni akart.

Fotó: pexels.com 

Az otthonom nem egy raktár

Alaposan át kell gondolni, milyen tárgyaknak akar teret adni az életében, mi az, amire tényleg szüksége van, és mit tartogat csak azért, mert majd jó lesz még valamire, vagy mert már megvan egy évtizede. Érdemes olyan holmikkal berendezni a lakást, amelyek között jó érzés megpihenni egy fárasztó nap után.

A tárgyak közötti káosz visszaköszön az életemben

Ha otthonában sok olyan tárgya van, amit nem használ, akkor rengeteg időt fecsérel el arra, hogy valahol tárolja, rendszerezze és tisztán tartsa mindet. Az idő és az energia sokkal értékesebb annál, hogy folyton a káoszt rendezgesse a lakásban: inkább szabaduljon meg tőle, és ez a döntés a teljesaz életére jó hatással lesz.

Mindig hasznomra válik, ha gyakorlom az elengedést

Nemcsak több hely lesz a lakásban attól, hogy elengedi a régi vagy nem használt holmikat, hanem az életében is helyet szabadít fel az új élményeknek és a lelki békének. Ugyanúgy, mint a kapcsolatok esetében, ahol el kell engedni azokat az embereket, akik ártanak, a tárgyakra is igaz, hogy mérgező hatással lehetnek a közérzetre. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT