FRISSÍTVE – Új prefektust neveztek ki Szatmár megyében, Altfatter Tamás-Ferenc alprefektus lett

Új Szatmár megyei prefektust és két új alprefektust nevezett ki szerdán a kormány.

A kabinet döntése értelmében Szatmár megye prefektusa Radu-Tiberiu Roca lesz, két alprefektusa pedig Altfatter Tamás-Ferenc és Romeo-Liviu Pop.

A kormánymegbízotti tisztséget eddig az RMDSZ színeiben kinevezett Altfatter Tamás-Ferenc látta el, őt váltotta most le Radu-Tiberiu Roca szociáldemokrata párti (PSD) politikus, aki korábban a megyeszékhely alpolgármestere volt. Romeo-Liviu Pop a Nemzet Liberális Párt (PNL) képviseletében került a másik alprefektusi székbe.

Az RMDSZ-es Altfatter Tamás-Ferenc 2021 márciusa óta látta el a kormánymegbízott teendőit, előtte, 2014-től kezdődően alprefektusként dolgozott. Vele együtt – a friss kormányhatározat értelmében – a mostani alprefektust, a liberálispárti Radu Budot is eltávolították a tisztségből.Altfatter Tamás-Ferenc alprefektus lett | Fotó: Altfatter Tamás-Ferenc/Facebook

Szatmár megye kormánymegbízottja az új határozat értelmében Radu-Tiberiu Roca lesz. Az állatorvos végzettségű PSD-s politikus 2012 és 2016 között Szatmárnémeti alpolgármestere volt, majd az Országos Környezetvédelmi Ügynökségnél töltött be helyettes vezetői pozíciót. Mostani kinevezéséig a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetőségében tevékenykedett.

Megbízatását a párton belüli helyi és országos szintű viták előzték meg. A szociáldemokraták előbb a Szatmár Megyei Tanács alelnöki tisztségét egy ideig betöltő Mircea Govort helyezték volna a prefektusi pozícióba, és az egykori alpolgármester és védelmi miniszter, Gabriel Leș neve is szóba került a kormánymegbízotti feladatok kapcsán. Mindkét kinevezést a párt legfelsőbb vezetése akadályozta meg.

Az már bizonyos, hogy állatorvosokból nem lesz hiány a következő időszakban a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalban, ugyanis a PNL színeiben kinevezett Romeo-Liviu Pop is ezzel végzettséggel rendelkezik. Ő a közigazgatásban eddig szatmárnémeti városi tanácsosként szerzett tapasztalatot.

Az új tisztségeket hivatalosan február 17-én veszik át a megbízottak, ekkor lesz az eskütétel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?