A magyarok kenyeréből laknak jól az éhezők

A Partiumi Falugazdász Hálózat tagjai idén is részt vettek a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű programban: ők voltak az akció partiumi mozgatórugói, akik segítettek a gazdáktól érkező adományok begyűjtésében.

Nagylelkűek voltak a gazdák | A szerző felvételeA gazdák igen nagylelkűek voltak, több mint ötszázan adományoztak búzát – százezer kilogrammnyit. A begyűjtött búza minden esetben rászorulókhoz, illetve közvetítő civil szervezetekhez kerül. Sok esetben ezeknek a szervezeteknek hála, az adományként kapott liszt mellett kenyér, péksütemény is jut a szegény sorban élő családok asztalára.

„Örömmel látom, hogy a szatmári gazdatársadalom nyitott a hátrányos helyzetűek támogatására. Ezúton is köszönöm, hogy mindig gyorsan és hatékonyan reagálnak a felhívásunkra a nemes cél érdekében. Egy határozott, szolidáris gazdaközösség alakult ki, amit a továbbiakban még inkább szeretnénk erősíteni” – nyilatkozta Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

Nemrég a falugazdászok Szatmár megyében vitték házhoz az adományt: a Mikolában működő Mosolyházba szállította több zsák lisztet. Itt elsősorban értelmileg sérült felnőtteknek szerveznek napi elfoglaltságot, ők lesznek a lisztadomány kedvezményezettjei is. Később a teherautó Szatmárnémetibe érkezett, ahol a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének tagjai vették át az adományt, amit az általuk felmért, nyilvántartásba vett, nehéz helyzetben levő családokhoz juttatnak el.

„Nagyon örülünk annak, hogy állandó kapcsolatot alakult ki a két szervezet között. Együtt tudunk segíteni, láthatjuk, hogy a gazdák kemény és szorgalmas munkája hogyan válik konkrét segítséggé” – nyilatkozza Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat vezetője.

A jó cselekedetek sora pedig már hétfőn kezdetét vette: a jótékonysági szervezet legfiatalabb önkéntesei reggelit készítettek a szatmárnémeti hajléktalanszállón menedéket találóknak, akik nagy örömmel fogadták a friss kenyérből készített ízletes szendvicseket.Önkéntes gyerekek szendvicseket kennek a rászorulóknak | Fotó: Máltai Szeretetszolgálat

Kapcsolódók

Kimaradt?