banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Búzaösszeöntő ünnepségre és bormustrára hívják a szilágysági gazdákat

A Szatmárnémetiben tartandó Partiumi Magyar Napokon az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének szervezésével augusztus 20-án megtartják a partiumi borok mustráját – tájékoztatott Szoboszlai Attila, a kémeri Fort Silvan pincészet tulajdonosa, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke kiemelve, a rendezvény legjobb borai és borászai részt vehetnek a Budapesten tartandó második Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok találkozóján.

A Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke továbbá elmondta, az augusztus 21-re tervezett szilágysági gazdák közgyűlését egy későbbi időpontban, szeptember első vagy második hetében tartják meg, amelyen jelen lesz Barabás Antal, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium felelős államtitkára, aki a pályázati lehetőségekről tájékoztatja a jelenlévőket.

„Nyissuk meg a magtárainkat és a szívünket!”

A tavalyhoz hasonlóan, az idén is megszervezik a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot, ezúttal Kémeren, augusztus 21-én 12 órától, a Szent István Öregfiúk focikupa rendezvény részeként. Ez alkalommal nemcsak búzával, hanem lehetőség szerint élelmiszerrel, anyagi hozzájárulással is támogatható a nagysikerű kezdeményezés, amelynek célja a gyermekotthonokban élők megsegítése, ezért „nyissuk meg a magtárainkat és a szívünket” – fogalmazta meg Szoboszlai Attila.

A búzaadományokat a sarmasági malomnál lehet leadni, az összegyűjtésben mind az önkormányzatok, mind a falugazdászok besegítenek, hogy minél zökkenőmentesebben történjen a karitatív tevékenység.

(A címlapkép a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?