banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Még idén elkészül a szilágysági Varsolc új futballpályája

Fiatalokból és sportkedvelőkből nincs hiány Varsolcon. Bár még nincs saját futballcsapatuk, Bréda Lajos polgármester úgy fogalmazott, mire elkészül a pálya, csapata is lesz a községnek, mert eddig az volt a gond, hogy a fiatalok nincs, ahol gyakoroljanak.

Márciusban a kárászteleki kivitelező cég megvásárolta a munkálatokhoz szükséges építőanyagot, inoxcsöveket, kerítést, és néhány hete elkezdték a terület tisztítását, megfelelő szintbe hozását.

„A telek a hivatalé, de hogy ne maradjon parlagon, néhány éve kiadtuk bérmentve olyan szegény családoknak, akik nem rendelkeznek saját földterülettel, ezáltal lehetőséget biztosítottunk számukra, hogy ők is gazdálkodhassanak” – mondta a polgármester.Már javában dolgoznak | A szerző felvétele

A falu végén, a varsolci víztározó pumpaháza mellé 1,5 hektár területre épülő pálya hossza 100 méter, szélessége 70 méter, ehhez társul az 50-60 férőhelyes lelátó, öltözők, zuhanyzók.

„Minden anyagot beszereztünk, a munkálatokat elkezdték, remélhetőleg ez év október-novemberére befejezik az uniós támogatásból épülő sportlétesítményt. A nagy infrastrukturális beruházások mellett az egészségügyet és az oktatást is támogatjuk, iskolát és orvosi rendelőt újítunk, valamint sportba is fektetünk, mert fontosnak tartom a mozgást, az egészséges életmódot, amit nem lehet elég korán elkezdeni, ezért a gyermekek számára játszótereket létesítettünk, pályát építünk, a könnyedebb sportot kedvelők pedig a varsolci víztározóban horgászhatnak” – tette hozzá a polgármester.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?