banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak Szatmárnémeti piacain

A tavaly indult kezdeményezés kedvező fogadtatásán felbuzdulva szerda reggel ismét felállította adományfogadó standjait Szatmárnémeti piacain a Partiumi Falugazdász Hálózat.

A december 15-én indult Ajándékozz egy kosárnyi helyit! – Friss helyi termékeket a rászorulók asztalára címet viselő jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat, aki fontosnak érzi, hogy a nehéz helyzetű embertársain akár csak egy kilogrammnyi zöldség vagy gyümölcs vásárlásával, felajánlásával segítsen. A szolidaritást vállaló árusoknak, vásárlóknak csupán annyit kell tenniük, hogy a szatmárnémeti piacokon a gyűjtőpontokon kihelyezett ládákba tegyék azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amiket a rászorulók megsegítésére felajánlanak. A gyűjtőpontokról az adományokat szerdától egészen karácsonyig a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének munkatársai szállítják el naponta.

Fotók: Czinzel László

„A világjárvány egy sor nehézség elé állította az egész világot, de ugyanakkor fontos dologra is felhívta a figyelmünket: felelősséggel tartozunk egymásért! Célunk, hogy a segítségnyújtás, adományozás természetes folyamattá́ váljon, hogy az emberek szívesen támogassák egymást. Különösen ebben a rendkívüli időszakban van szükség arra, hogy egymásról gondoskodjunk. Ennek megfelelően a Máltai Szeretetszolgálat, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács Közterület-fenntartó Intézménye és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület idén is közös összefogással próbál segíteni a helyi közösség rászorulóin, annak érdekében, hogy minél több hátrányos helyzetű családban lehessen egészséges étel, nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem az év minden napján” – olvasható a Partiumi Falugazdász Hálózat felhívásában.

Kapcsolódók

Kimaradt?