Elindította Szatmárnémeti és Róma közötti járatát a WizzAir

Kétórányi távolságra került Róma Szatmárnémetitől, miután a WizzAir légitársaság csütörtökön beindította a Szatmárnémeti–Róma repülőjáratát. Az olasz fővárosból érkező első utasokat Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Mihai Pătrașcu, a repülőtér igazgatója fogadta a kifutópályán.

Fotók: Szatmár megyei tanács

„Egy régi mondás szerint minden út Rómába vezet, most már Szatmárnémetiből is közvetlen járat üzemel. Gratulálok Mihai Pătrașcu igazgatónak, akinek egyre több légitársaságot sikerül meggyőznie arról, hogy Szatmár megye jó választás lehet a számukra is” – mondta Pataki Csaba.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke kiemelte, Olaszországnak 60 millió lakosa van, köztük 1 millió román állampolgár is él, ez a járat számukra is új lehetőség arra, hogy tartsák a kapcsolatot a családjaikkal, de ugyanakkor az olasz főváros az egész térségben keresett turisztikai célpont.

„Éppen ezért nemcsak a megyéből, de Máramaros, Szilágy és Bihar megyékből, sőt a határon túlról is várjuk az utasokat a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre. A megyei tanács a továbbiakban is a repülőtér lojális partnere és támogatója marad.” – nyilatkozta Pataki Csaba.

„Ha nem is látszik azonnal a munkánk eredménye, mi azon dolgozunk, hogy minél több légitársaságot Szatmár megyébe vonzzunk. Mivel ebben nagy szerepe van az infrastruktúrának, fontos számunkra a megyei tanács támogatása, ahol Pataki Csapa elnök úr személyében mindig partnerre lelünk, aki megértette: ha nem fejlesztjük az infrastruktúrát, akkor nem tudunk mit felajánlani azoknak a légitársaságoknak, akik Szatmár megyét is fel szeretnék venni célállomásaik közé” – tette hozzá Mihai Pătrașcu, a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér igazgatója.

Az eseményről a Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldalán számolt be. Közölték: a első római járattal 127 utas érkezett Szatmárnémetibe, míg 96-an utaztak innen az olasz fővárosba.

Kapcsolódók

Kimaradt?