banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Elkészült az új autóbusz-pályaudvar Szatmárnémetiben

Modern autóbusz-pályaudvar épült Szatmárnémetiben európai uniós támogatásból. A beruházást szerdán aták át. Kereskényi Gábor polgármester szerint a jól megérdemelt modern létesítmény nemcsak a szatmárnémetiek, hanem a távolsági buszokkal ide érkezők kényelmét is szolgálja.

Szatmárnémetiben a Batizi úton megépült utasterminál munkálatainak végeztével szerdán tartották meg a hivatalos átadást-átvételt, számolt be róla Kereskényi Gábor, a partiumi város polgármestere. A beruházás értéke hatmillió lej volt. „Szatmárnémeti új  terminálja napjaink elvárásainak megfelelő körülményekkel és kényelemmel várja a tömegközlekedést igénybe vevőket vagy azokat, akik átutazóban megállnak a városban” – írta Facebook-oldalán az elöljáró.

A pályaudvar bejárásán | Fotók: polgármesteri hivatal

„A terminál építésének költsége 6 millió lej, ez pedig része annak a 33 millió lej értékű pályázatnak, amelyben 11 hibrid autóbusz beszerzése is szerepelt, és amelyek már Szatmárnémeti utcáit járják. A pályázat része egy, a tömegközlekedést monitorizáló központ munkába állítása is” – tudatta ugyanott Kereskényi Gábor.

A következő lépésben a terminált egy közlekedés-menedzsment rendszerrel szerelik fel, amelynek a közbeszerzési eljárása jelenleg is zajlik – tudatta közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. Ismertették, az utasterminál megépítése, a közlekedés-menedzsment rendszer beszerzése és a hibridhajtású autóbuszok megvásárlása a 2014–2020-as Regionális Operatív Program támogatásával valósul meg, a városi környezet tartós fejlesztéséről szóló 4-es számú prioritási tengelyen.

Kapcsolódók

Kimaradt?